Tai Chi week 2024 Bourgogne

Graag nodigen we jullie uit voor een Tai Chi week in Alligny-en-Morvan, een plaatsje in de Franse Bourgogne. Deze vindt plaats van maandagmiddag 13 mei (aankomst) tot zondagochtend 19 mei 2024 (schoonmaak en vertrek). Theo van de Weijer, Warner ten Kate en Francien de Groot zijn deze week de begeleiders.

Voor de ‘kenners’: Het ging niet van een leien dakje. Onze laatste geplande week in 2022, moest worden gecanceld vanwege de enorme hagel-ramp in juni van dat jaar, waardoor het hele dak en de meditatiezolder werden vernietigd. Onderstaande foto’s illustreren dit, maar na 2 jaar is (bijna) alles weer hersteld. Als de vloer van de zolder volgens planning binnenkort weer gaaf is, zijn we helemaal in staat jullie te ontvangen voor deze week.

Hoe ziet de week eruit?

We werken in een groep van 12/13 personen, inclusief de voorbereidingsgroep. De uiteindelijke omvang van de groep hangt ook af van de verdeling over de 2-persoonskamers en de twee bedboxen, en de beschikbare bedden. (we willen niet iedereen in een 2-persoons bed bij elkaar leggen).

De week heeft het karakter van veel gezamenlijke Tai Chi-beoefening, geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Daarnaast zijn er korte meditaties rond het begin en eind van de dag. ’s Ochtends tot de koffie zijn we in stilte. Verstilling, onthaasting en meditatie in beweging vormen als het ware de ruggengraat van het dagprogramma.

Afhankelijk van het weer zowel binnen als buiten. De plek heeft gelukkig de mogelijkheid om flexibel op de weercondities te reageren. Daarnaast is er ruimte voor het samen beleven en genieten van de natuur, de mooie sterrenhemel en natuurlijk de maaltijden (zonder vlees en alcohol). Ook is er vrije tijd om de omgeving nader te verkennen.

Informatie en kosten

Alle huishoudelijke taken worden gezamenlijk gedaan en over de deelnemers verdeeld. We beschouwen het gezamenlijk koken en schoonmaken als onderdelen, die bijdragen aan een mooie ervaring. Tussen de programmaonderdelen is daarvoor tijd.

Dankzij de gezamenlijke taakverdeling en door vrijwillige inzet van de begeleiders, zijn we in staat de prijs laag te houden (€ 333 pp inclusief maaltijden en verblijf, 1 x voor eigen rekening in restaurant). Verdere informatie over programma en bijv. meenemen van beddengoed, kamerindeling, routebeschrijving etc. volgt eind april.

Aanbetaling informatie

Opgave voor deelname gaat in volgorde van storting van een eerste aanbetaling van 50 euro op NL79 INGB 0001 8547 90 t.n.v. F. de Groot, Arnhem.

Neem contact op voor meer informatie of aanmelden.

Groet, Theo, Francien en Warner